پزشکی
چرا برخی انسان ها به کووید مبتلا نمی شوند؟

چرا برخی انسان ها به کووید مبتلا نمی شوند؟


برخی از ما کسی را می‌شناسیم که علیرغم اینکه همه اطرافیانش به کرونا مبتلا شده‌اند، سرسختانه در برابر ابتلا مقاومت کرده است.


اینکه این افراد چگونه بیمار نمی‌شوند یک راز باقی مانده، اما دانشمندان شروع به یافتن سرنخ هایی کرده‌اند.


با فیبی گرت آشنا شوید. دختر ۲۲ ساله‌ای که تاکنون ۴ بار به طور مستقیم در معرض ویروس کرونا قرار گرفته، بدون اینکه به آن مبتلا شود.


او در مارس ۲۰۲۱ در آزمایش چالشی ابتلا به کووید۱۹ شرکت کرد. این آزمایش شامل چکاندن ویروس زنده در بینی او و بستن سوراخ های بینی برای چندین ساعت، در تلاشی عمدی برای آلوده کردن بود. اما او باز هم مبتلا نشد.


دانشمندان در تلاشند تا با شناسایی مکانیسم بدن این افراد و تولید داروهای مشابه، نه تنها از ابتلا به کووید بلکه از انتقال آن نیز جلوگیری کنند.


محققان معتقدند سطح ویروس در بدن این افراد آنقدر بالا نمی‌رود که منجر به تولید آنتی‌بادی و بروز علائم شود.


یک فرضیه دیگر این است که بدن کووید را در مراحل اولیه عفونت، قبل از اینکه جای پای مناسبی ایجاد کند، از بین می‌برد. این احتمال وجود دارد که سلول‌های T حافظه که مسئول سرماخوردگی‌های معمولی بودند با کروناویروس جدید واکنش داشته و آن‌ها را از بین برده‌اند.


بخشی از مردم حتی ممکن است از نظر ژنتیکی در برابر کووید۱۹ مقاوم باشند. محققان معتقدند که این ژن‌های نادر در برخی از افراد وجود دارند. ژن‌هایی که به طور کامل از فرد در برابر کووید محافظت می‌کنند.


چنین مقاومتی برای سایر بیماری‌ها از جمله HIV و مالاریا نیز شناخته شده است. این افراد فاقد گیرنده‌ای هستند که پاتوژن از آن برای ورود به سلول استفاده می‌کند.


یافتن چنین ژن‌هایی می‌تواند به توسعه درمان‌های جدید کووید۱۹ بینجامد، همان‌طور که شناسایی نقص‌های گیرنده CCR5 در افراد مقاوم به HIV منجر به راه‌های درمانی نوین برای آن شده است.

نویسنده:
منبع: